We zijn er trots op dat we ons onderscheiden op het gebied van een prettig en gezond binnenklimaat.

Marktsegmenten

Onderwijshuisvesting

Heeft u een plotselinge toestroom van leerlingen? Moet uw bestaande school gerenoveerd worden of bouwt u een nieuw schoolgebouw? De wisselende ruimtebehoefte kan bij scholen per jaar nogal verschillen. Prefab bouwen is dan een uitstekende oplossing. Wij bouwen scholen voor zowel tijdelijk als semi-permanent gebruik. We zijn er trots op dat we ons onderscheiden op het gebied van een prettig en gezond binnenklimaat. Naast gestandaardiseerde kleinschalige noodoplossingen, is er ook een semi-permanent bouwsysteem leverbaar.

Voor dit gebouwconcept gebruiken we standaard betonnen vloeren. Voor het hoogste akoestische comfort gebruiken we hoogwaardige materialen voor alle binnenwanden en de plafonds. Ook wordt veel aandacht besteed aan ventilatievoorzieningen.

tijdelijke-school-breda-schoolplein-655

 

Frisse school: ademruimte en comfort

Wagenbouw werkte met plezier mee aan het TNO-onderzoek voor ‘ Frisse Scholen’. In een frisse school is het niet te warm of te koud in de klas. Het moet in elk jaargetijde altijd precies goed voelen. Naast de temperatuur is ook de luchtkwaliteit belangrijk. Daarom zorgt ons ventilatiesysteem ervoor dat voldoende frisse lucht van buiten naar binnen stroomt en dat gebruikte binnenlucht geruisloos wordt afgevoerd. De perfecte balans tussen goed ventileren en tegelijkertijd isoleren staat garant voor een laag energieverbruik. Dat houdt de exploitatiekosten laag en is goed voor het milieu. Ook hebben we verschillende innovatieve en duurzame manieren om lawaai van buiten, en van de klas naast u, tot een minimum te beperken. In de ontwerpfase adviseren we u op maat over geluidwerend glas, extra isolerende binnenwanden en de andere bouwkundige elementen en installaties die mogelijk zijn. We zijn er trots op voorop te lopen als het gaat om een uitstekend binnenklimaat.