Skaeve Huse Rotterdam-15-260

Bijzondere woonvorm naar Deens concept voor notoire overlastgevers.

Marktsegmenten

Skaeve Huse

Skaeve Huse is een bijzondere woonvorm bedoeld voor die bewoners van een stad/dorp die zich niet aan een gewone woonomgeving of niet aan een zorginstelling aanpassen, omdat ze dit niet kunnen of niet willen. Skaeve Huse is wonen onder begeleiding zonder prikkels van de omgeving die leiden naar gedrag dat woonoverlast veroorzaakt en is het uiterste middel wanneer geen andere aanpak van een overlastgever helpt.

 Skaeve Huse Rotterdam-2-655

Tegenwoordig besluiten veel (grote) gemeentes tot de bouw van deze zogenoemde Skaeve Huse om hardnekkige overlastgevers een plek te kunnen geven waar zij zo min mogelijk tot last zijn en hierdoor de rust in de woonwijken terug te laten keren. Het is wel de bedoeling, dat deze mensen (persoonlijk) begeleid worden en hun gedrag aanpassen door het stellen van grenzen en het brengen van regelmaat en rust . De begeleiding is in principe gericht op terugkeer naar een normale woonsituatie. 

De woningen hebben een eigen keukentje, douche en toilet en worden in een groep bij elkaar geplaatst met meestal een beheerdersunit erbij.  

Skaeve Huse Rotterdam-13-655