Over ons

Facebook Twitter LinkedIn e-mail

Sakura - Alphen aan den Rijn

26-11-2018

Sakura en Wagenbouw hebben gemeenschappelijk DNA. Beide bedrijven hebben een reputatie als het gaat om ingenieuze oplossingen voor echte uitdagingen. Het amerikaanse bedrijf heeft de afgelopen 90 jaar een grote verscheidenheid aan medische hulpmiddelen ontwikkeld voor met name laboratoria.

Door de groei van Sakura is er behoefte aan uitbreiding van de vestiging in Alphen aan den Rijn. De getoonte referenties van ons project voor ESA ESTEC waren doorslaggevend om met Wagenbouw deze uitbreiding te gaan realiseren.

Esa Tc 655 kantoor-37

De historie van Sakura gaat terug tot het jaar 1871, de vroege Meiji periode. Vóór 1870 heette het bedrijf Iwashiya en produceerde en verkocht het farmaceutische producten in heel Japan. De Iwashiya divisie voor medische uitrusting werd in 1871 opgericht en in 1887 werd het handelsmerk Sakura (letterlijk “Kersenbloesem”) geregistreerd. In de daaropvolgende 90 jaar produceerde het bedrijf een grote verscheidenheid aan medische hulpmiddelen, waaronder de eerste Japanse microscoop. In 1962 werd de bedrijfsnaam veranderd in Sakura Finetechnical Co., Ltd.

Sakura is de oorspronkelijke producent van de Tissue-Tek®, Cyto-Tek®, VIP® en Xpress® producten die in de loop der jaren de norm binnen de branche geworden zijn. Deze lijn van prestigieuze producten omvat eveneens de Accu-Edge® Blade Systemen, Uni-Cassette® Systemen en de Paraform® merken.

Sakura Finetek U.S.A., Inc. werd in 1986 in de Verenigde Staten opgericht. Dit bedrijf nam in 1994 de histologische en cytologische productlijnen van Miles Inc. over. In 1994 wordt Sakura Finetek Europe opgericht als onafhankelijke organisatie die rapporteert aan Sakura Finetek U.S.A., Inc. Het is de missie van Sakura Finetek Europe om de verkooporganisatie en de distributeurs te ondersteunen. Heden ten dage leveren wij de producten via ons netwerk van meer dan 60 Sakura verkoopvestigingen en distributeurs aan meer dan 100 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India.

De organisatie ontwikkelt zich, professionaliseert zich en groeit doorlopend, en weet daardoor haar positie als betrouwbare en waardevolle partner in de pathologie te handhaven. Met het wereldwijde hoofdkantoor in de Verenigde Staten en regionale kantoren in Japan en Nederland wordt invulling gegeven aan de strategie van de wereldwijde vertegenwoordiging en kan de klant een optimale service en ondersteuning geboden worden