Over ons

Facebook Twitter LinkedIn e-mail

Een oud geraamte in een nieuw jasje

31-05-2021

Jeugdland in Almere moest plaatsmaken voor woningbouw. Dat was helemaal niet erg, want de huttenbouwspeelplaats kreeg er in Almere Haven een mooiere locatie voor terug. Ook het gebouw is erop vooruitgegaan.

Jeugdland gebouw

Jeugdland Haven, geleid door de maatschappelijke organisatie De Schoor, is een huttenbouwspeelplaats. Kinderen van vier tot en met veertien jaar kunnen hier huttenbouwen, maar ook trampolinespringen, slingeren aan de kabelbaan, skelteren, vlotten bouwen, knutselen, koken, bakken, boogschieten en kanoën. 

Voor het nieuwe gebouw wilden zij graag het oude geraamte gebruikenHet originele gebouw ging daarom mee naar de fabriek. Hier is het gecontroleerd, schoongemaakt en aangepast. Hierdoor kan Jeugdland wederom veertig jaar genieten van het gebouw met compleet nieuwe uitstraling. 

De eis van het gebouw was dat het zou passen bij de mooie, natuurlijke omgeving. Het park heeft namelijk veel groen, bomen en water. Aan deze eis is voldaan met een zwarte kleur en een schuinen dak. Om te voldoen aan alle wensen qua volume, is er een nieuwe, tiende module toegevoegd.  

Door de grote ramen is er uitzicht op de speelplaats. Ook is er vanuit het kantoor beter zicht op de ingang dan voorheenOok is er nu een grote hal waar kinderen zich kunnen inschrijvenvoordat ze de zaal inkomen. Verder is er een grote keuken aanwezig in het gebouw. 

Naast de hergebruikte modules, is ook de benodigde techniek duurzaam. De stroom komt van zonnepanelen en de verwarming wordt geregeld via een luchtwarmtepompsysteem. Speelplaats2